Wat zeggen onze leden?

Inez Pot (Sopraan) 

Samen naar “de zang”

Inmiddels zing ik al ruim 29 jaar bij Zanglust. We hebben al veel verschillende muziekwerken in studie gehad en het leuke is dat hoe vaker je iets gezongen hebt en hoe beter je het kent hoe mooier het wordt om een stuk te zingen.

Zingen is bovendien een hobby die je samen kunt doen. Wij gaan in ieder geval elke maandag samen naar “de zang”!

Zingen is een hobby die je samen kunt doen.

Inez Pot

Bernardien Hamhuis (Alt)

Kunst op 5 minuten fietsen…

Ik hou van het platteland waar ik geboren ben en het énige dat ik bij ons soms mis is het rijke aanbod aan concerten met klassieke muziek dat je in grotere steden hebt. 

Het leuke van Zanglust is dat ik iedere week die prachtige muziek toch hoor en dat ik één keer in het jaar mag meewerken aan een concert ervan. Nog véél beter dan luisteren.

Nog véél beter dan luisteren.

Bernardien Hamberg

Ewout Berents (bas) 

Een lust voor het oor…

Het fijne van zingen is dat het je hoofd zo heerlijk leeg maakt. De repetitieavonden zijn een feestje voor mij. Wel serieus oefenen, want voor gezellig kletsen wacht je maar tot de pauze. Maar wat voelt je hoofd heerlijk leeg na zo’n avond. Je voelt je als het ware omringd

door muziek. Natuurlijk werk je toe naar de jaarlijkse uitvoering. Maar de reis er naar toe als koor, dirigent en repetitor is elke keer weer een heerlijk avontuur. De voelbare spanning tijdens de generale repetitie is prachtig en de uitvoering zelf is genieten met een hele grote G. En hoewel de naam Zanglust misschien wat oubollig klinkt: de muziek blijft een lust voor het oor.

Meer lezen van Ewout? Klik hier    

Het fijne van zingen is dat het je hoofd zo heerlijk leeg maakt. De repetitieavonden zijn een feestje voor mij.

afbeelding3