Reza

Voormalig bewoner AZC Radewijk zou wel eens beroemde tenor in Italië kunnen worden!

Een verhaal van hoop

Op zaterdag 20 januari zal er een benefietconcert gehouden worden door de oratoriumvereniging CZOV Zanglust voor de spinto tenor: Reza Ranjazmay. Dit concert zal als thema hebben: ‘Verhaal van hoop’.

Het verhaal van Reza is namelijk een bijzonder verhaal en vol hoop voor iedereen die op de vlucht is gegaan en in ons land is aangekomen.

Reza woonde in Iran. Hij was daar wiskundeleraar, las en bezat boeken die het regime verboden had. Op een dag werd een collega gearresteerd en kwamen ze ook bij hem aan de deur. Gelukkig was hij toen niet thuis. Een oom vertelde hem te vluchten, en dat deed hij en kwam in Nederland terecht.

Hij kwam in Radewijk, waar een vrouw hem hoorde zingen in het bos. Deze vrouw vroeg aan een koorlid, of ons koor misschien iets voor hem was. Er werd aan de dirigent, Wolfried Kaper, gevraagd of Reza tijdens een repetiteavond langs kon komen. Op die avond gebeurde er iets bijzonders. Op het moment dat hij iets mocht zingen dat hij kende, hoorden we iemand met een bijzondere stem. Een geboren zanger. Een vriend van Reza vroeg of de dirigent hem kon helpen en dat deed hij. Hij bracht hem eerst wat theorie bij, studeerde wat liederen met hem in en introduceerde hem bij de directeur van het conservatorium. Al snel waren ze overtuigd dat hij een plek op het conservatorium moest krijgen. Na 4 jaar les aan het conservatorium slaagde hij en nu woont hij in  Den Haag en werkt in Brussel en Amsterdam bij de gekende operahuizen.

Reza krijgt nu de kans om in Italië door te breken binnen de opera wereld. Daar is wel geld voor nodig en dat willen we graag voor hem inzamelen, vandaar dit benefietconcert.

Daarnaast is zijn verhaal een bemoedigend verhaal voor elke vluchteling. Hoe je leven een andere wending kan krijgen in een land waar veel mogelijk is. Voor dit concert willen we dan ook iedereen uitnodigen maar in het bijzonder ook vluchtelingen die op dit moment in Hardenberg wonen. Tijdens dit concert zal Reza woorden van hoop spreken en zal hij natuurlijk ook te horen zijn, evenals de oratoriumvereniging CZOV Zanglust.

Benieuwd geworden naar Reza? Kom dan zaterdag 20 januari om 20:00 uur in de Höftekerk. Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor Reza en er zijn allerlei leuke cadeautjes te koop waarbij de opbrengst ook voor  Reza zal zijn.

Geralda Rohaan-van de Kamp, voorzitter CZOV Zanglust

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com