LustrumJaar 2014: een overzicht

 

CZOV Zanglust heeft haar 75 jarig bestaan succesvol gevierd met een feestelijke jubileumdag op 24 mei 2014:
De hele dag waren (oud)leden en belangstellenden welkom voor:
 - Een fototentoonstelling over 75 jaar Zanglust in de Oude Pastorie/Heemse
 - Een reünie in de Aerninckhoff, waar het koor jaren lang repeteerde.
 - Een vertelling over 75 jaar Zanglust door Siny Kampman
 - Een toelichting op het repertoire van het Jubileumconcert door dirigent Wolfried Kaper met vocale ondersteuning door Zanglust
 - Het Jubileumconcert met Bach en Mozart in de Höftekerk om 20.00 uur.

 

De hele dag was de belangstelling groot; de Höftekerk zat vol ondanks het stralende weer en de reacties
van het publiek waren unaniem positief, over koor, solisten en orkest.
 
Op 29 mei vertrok het koor (voor foto>>) in een volle bus en met diverse particuliere auto’s naar Zwitserland, waar op 31 mei met het Orchester Liechtenstein Werdenberg twee concerten werden gegeven. Samen werd het prachtige Magnificat van J.S. Bach uitgevoerd.
Als solisten waren 4 jonge zangers uit de regio uitgenodigd. Alle vier studeren zij bij de gerenommeerde (Zweedse) zangdocente Lina Maria Kasterup aan de Musikhochschule van Zürich. Net als in Hardenberg maakte ‘Zanglust-alt’ Bernardien Hamhuis het kwintet compleet (zie ook www.olw.li ).
 
Wij waren de 30e mei te gast in het Klooster van Einsiedeln, waar wij een bijzondere rondleiding kregen van Pater Lukas Helg, hoofd muziek en waar we in de Kloosterkerk mochten zingen. Een onvergetelijke ervaring!!
 
Zowel bij het concert in Eschen (Liechtenstein) als in Buchs (Zwitserland) en ook in Einsiedeln was het publiek zeer enthousiast en lovend; zie ook de diverse recensies elders op de site
Wat een luxe om zoveel positieve reacties te krijgen!
 
Voor ons 75 jarig Zanglust is dit een geweldig compliment op weg naar een nog mooiere muzikale toekomst. Wij hopen van harte dat de energie die ons koor van deze reis kreeg bijdraagt tot een nog grotere aantrekkingskracht die nieuwe leden uitnodigt mee te komen zingen.
Met name onze tenoren- en bassengroep kunnen extra stemmen goed gebruiken, maar ook sopranen en alten zijn van harte welkom!
 
Op 1 september a.s. start Zanglust met het nieuwe repertoire:
  • - Het Requiem van Fauré (t.g.v. het 4 mei concert 2015)
  • - Een muzikale Kerstreis door Europa voor ons familieconcert op 20 december a.s. Dit concert is tevens de afsluiting van ons lustrumjaar.
  •  - 16 en 23 juni wordt genoemd repertoire verkend en dat is voor nieuwe leden een mooie kans om de sfeer te komen proeven. Kom kennismaken tijdens onze repetities van 20.00 tot 22.00 uur in de Höftekerk!
 
Meer informatie is te vinden op onze website: www.czov-zanglust.nl
Of kom langs bij de Zanglust kraam op de
Boekenmarkt op 12 juli as op de Markt in Hardenberg.
Bellen voor informatie kan ook: 06 51354633.
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com